EURO 200

EURO 200

LOGIN - BELÉPŐ

2020. június 5. péntek
Fatime, Ferdinánd
A Nap kel 04:51-kor,
nyugszik 20:47-kor.

Holnap
Norbert, Cintia, Norman
napja lesz.

FOTO ALBUM 2017-18

WWW.ZABOLA.RO

Digitális tankönyv

 

ISKOLAI HÍRSZEMLE

Jól felszerelt informatikai labor
Pap László: „az informatikát eddig is oktattuk választható tantárgyként”

 Eseményekben és megvalósításokban gazdag évet zárt a Zabolai Általános Iskola – derült ki a Pap László iskolaigazgatóval folytatott beszélgetésünkből.

 Kérdésünkre az igazgató elmondta, 2016-ban számos rendezvénybe, versenybe bekapcsolódtak az iskola diákjai. Ugyanakkor a megvalósításokra sem panaszkodhatnak, az önkormányzat támogatásával tatarozásokat végeztek a székelytamásfalvi óvodánál, kijavították a külső vakolatot és meszeltek a zabolai 1-4. osztályos iskolában (volt árvaház épülete), Szörcsén a fásszínt tették rendbe, Székelytamásfalván a Székelytamásfalváért Egyesület támogatásával újrameszelték kívülről az iskolát (és az elmúlt években minden osztályt felújították belülről).

A Zabolai Általános Iskolában az önkormányzat támogatásával 8 számítógépet vásároltak az informatikalaborba, ugyanakkor a régi gépek hardvereit is korszerűsítették. Annak kapcsán, hogy ötödik osztálytól kötelező lesz az informatika-oktatás, az igazgató elmondta, nem aggódnak, ugyanis eddig is szerepelt az opcionális tantárgyak között, és van tanáruk is, tehát a továbbiakban kötelező tantárgyként is tudják tanítani.

A jövőre vonatkozó tervekkel kapcsolatosan Pap László megjegyezte, elképzeléseik vannak, de az anyagiak döntenek arról, hogy ezekből mit sikerül megvalósítaniuk. Mindenesetre tervezik a szörcsei iskola rendbetételét, illetve kisebb felújításokat szeretnének az tanintézményekben. A diáklétszámmal kapcsolatosan elmondta, jelenleg 527 iskolás és óvodás tanul a községben levő intézményekben, és sajnos a diáklétszám fogyóban van, jövőre már 522-re csökken a tanulók száma. A nyolcadik osztályt végzett tanulókkal kapcsolatosan megtudtuk: a diákok többsége szakiskolásban folytatta tanulmányait, és úgy néz ki, az idei végzősök is inkább a szakoktatás iránt érdeklődnek.